Stenderup

Spørger forhandlerprodukter fra et firma, der sælger parfume, kosmetik, kropspleje, wellness-produkter og kosttilskud på det danske marked. Produkterne sælges gennem et stort forhandlernetværk som direkte salg til forbrugere via Multi-Level marketing. Virksomheden er til stede i 26 lande, og der er i alt 250.000 forhandlere.

At sælge produkterne er normalt et sidejob for den enkelte detailhandler. Dette er et direkte salgskoncept. Det betyder, at en detailhandler som udgangspunkt ikke selv skal sælge varer, men i stedet køber mange nye detailhandlere / forbrugere på det næste niveau.

Tilstrømningen af ​​nye forhandlere finder sted på mange forskellige måder. Spørgeren kommer i kontakt med mange forhandleremner på messer, hvor der arrangeres et efterfølgende møde. Hun kaldes også ofte op af folk, der har hørt, at hun er forhandler, og som ønsker at afholde en wellness-aften for en gruppe. Detailhandlerne bruger ethvert tænkeligt netværk til at markedsføre produkterne og anskaffe nye kunder / detailhandlere.

Der afholdes forskellige typer møder. Deltagerne i møderne er oftest mennesker, som forhandleren ikke kender på forhånd.

Salgsmøder (såkaldte hjemmefester) afholdes, hvor en gruppe mennesker mødes f.eks. til en wellness-aften, hvor de får lov til at prøve produkter, kosmetik, hårplejeprodukter og stylingprodukter, fodbade, cremer, duftserier osv. Hvis deltagerne er interesseret i at købe produkterne, registrerer langt de fleste sig som detailhandlere, så de kan købe direkte med virksomheden til fordelagtige priser.

Der afholdes også marketingmøder, hvor formålet med mødet er at sprede viden om konceptet og produkterne. Også på disse møder har deltagerne mulighed for at prøve et udvalg af produkterne.

Som detailhandler får du en fortjeneste fra detailhandleren, når du sælger produkter. Baseret på den opnåede omsætning betaler virksomheden en bonus til forhandleren, som er afhængig af produktsalget for den enkelte forhandler og de underliggende niveau for forhandlerne.

Derudover støtter virksomheden opbygningen af ​​forhandlerens egen salgsorganisation med betaling af en koncernomsætningsafhængig bonus.

Forhandlerne tilbydes et systematisk uddannelsessystem med det formål at opnå en stigning i omsætningen og en udvidelse af kundegrundlaget.

demonstration ækvivalent

Forhandlerne skal købe den individuelle startpakke. Dette startsæt indeholder nogle informationsmaterialer og et produktsortiment, der kan bruges til salgsdemonstration. Derudover har den enkelte detailhandler ingen købsforpligtelse og har ikke behov for at have en aktie.

Demonstrationsvarerne er ganske almindelige varer, f.eks. kosmetik, fodplejeserie, hårplejserie, duftserier, creme-serier, Aloe Vera-drikkevarer osv. Demonstrationsvarerne bruges på samme måde som f.eks. testprodukterne i en Matas-butik. En lille del af de bogførte omkostninger til demonstrationsgenstande vedrører gaver med værtinde. Værtinde gaver gives ikke, når et salgsmøde afholdes med en person, der allerede er registreret som forhandler.

Demonstrationsvarerne forbruges som beskrevet ovenfor, og spørgeren skal derfor løbende købe nye produkter, så hun konstant kan præsentere og lade potentielle kunder prøve produkterne. Hun har altid demonstrationsvarer “på arbejde” til en værdi af x DKK. I 2007 havde hun et samlet forbrug af varer og demonstrationsprodukter svarende til 15% af omsætningen. I 2006 svarede forbruget til 12% af omsætningen.

Når det anføres, at forbruget af demonstrationsvarer udgør henholdsvis 15% og 12% af omsætningen i 2007 og 2006, skal det bemærkes, at dette beregnes på grundlag af nettoomsætningen, der består af provisioner. Den underliggende omsætning, som er grundlaget for beregningen af ​​spørgerens provision, udgør flere millioner. Det er derfor ikke muligt at foretage en direkte sammenligning med forbruget af demonstrationsvarer i andre typer virksomheder. Faktisk udgør forbruget af demonstrationsvarer kun en meget lille procentdel af den omsætning, som spørgerens provision er baseret på.

Langt de fleste produktsalg finder sted, når du bestiller direkte fra virksomheden. I disse tilfælde er forhandleren ikke inkluderet som mellemmand mellem virksomheden og kunden / den nye forhandler i forbindelse med salget. Det kan dog ske, at en detailhandler bestiller en vare hjem til videresalg til en kunde, hvis kunden ikke har eller ønsker at få et forhandlernummer. Dette salg af varer udgør normalt en meget lille del af en forhandlers omsætning.

Forhandlere kan til enhver tid opsige deres forhandlernummer.